Nesten worden voor de werkzaamheden gemarkeerd zodat we er rekening mee kunnen houden tijdens de werkzaamheden
Uien zaaien
Uien zaaien
Aardappels poten op lichte zandgrond

De 1e Kievitten zijn gearriveerd en de 1e eieren hebben we al gevonden op de percelen. Een teken dat de temperaturen oplopen en het voorjaar voor de deur staat. Het moment dat we langzaam aan weer de werkzaamheden kunnen opstarten na een hele winter onderhoud en afleveren van producten. Dus eind maart konden we door de betere weersomstandigheden starten met de eerste werkzaamheden. Inmiddels zijn de Uien gezaaid van het ras Hybelle, Dit ras doet het al een aantal jaar uitstekend op onze wat zwaardere kleigronden, Het zaad is NIET behandeld met Insecticide coating. Wij kiezen er bewust voor om op een Natuurlijk wijze plaagdierbestrijding toe te passen in de Uien. In dit geval verzorgt het bedrijf de Groene Vlieg de Uien en controleert hierbij wekelijks het perceel. Inmiddels zijn ook de Suikerbieten gezaaid, Dit jaar de rassen BTS 990 en BTS 520. Tevens zijn afgelopen weer de vroege aardappels op het zand de grond ingegaan van het ras Zorba en is het blauwmaanzaad gezaaid. Ook begin April ziet er uitstekend uit, De verwachting is dat eind volgende week al het landwerk gebeurd is. Hieronder een filmpje van het uienzaaien